Oprichter Man Onder Dak

 

De oprichter van Man Onder Dak (MOD), Ronald Smout, betrok eind 2014 het pand aan de Aaltje Noordewierlaan in BUSSUM.Een pand met heel veel ruimte op een geweldige plek. Met de Crailo'se heide op nog geen 2 min afstand. 

"Wat moet een gescheiden man, als ik, met zo'n groot huis" was zijn vraag. Nou, mannen een tijdelijk onderdak bieden en de ruimte geven om tot rust te komen, zodanig dat zij de vervolgstap kunnen zetten om weer zelfstandig te gaan wonen. Zijn bijdrage aan de maatschappij, waarbij de behoefte bij de gestelde doelgroep groot is,  tijdelijke woonruimte erg schaars is en hij de ruimte in zijn huis heeft zo bij elkaar komen. Ronald persoonlijk, als coach en ervaringsdeskundige de mannen kan helpen in hunproces naar zelfstandig verder daar goed bij helpen. 

Op 1 jan 2015 ging MOD open. Vanaf dat moment stromen de mannen in en uit. In samenwerking met oa de Cocon en Versa Welzijn worden mannen die in het concept passen gehuisvest. Zo gaan een burgerinitiatief  en welzijnsorg hand in hand.

Ronald heeft 3 kamers beschikbaar tegen een gunstige prijs. Het delen van dit huis met anderen heeft zeker een toegevoegde waarde voor zijn tijdelijke bewoners. Waarden als rust, veiligheid, ritme, aangevuld met een luisterend oor, blijken erg goed te werken om de doelstelling van MOD te verwezenlijken.

Naast zijn skills Reiki Master, NLP Master en structuur opstellingen ontwikkeld Ronald zichzelf door de opleiding tot ICF Coach te volgen. Zo kan hij naast de bewoners van MODook voor mannen in zo'n vergelijkbare situatie wat betekenen.